Povești Voluntari

Eduard Mărcoiu

26 ianuarie 2019 a fost data in care mi-am întemeiat a doua familie, familia Smile. Într-un singur an am legat foarte multe prietenii, m-am dezvoltat pe plan personal. La început am vrut sa fac voluntariat pentru a-mi preocupa timpul cu ceva util, dar datorita Asociației Smile, voluntariatul a devenit o pasiune. Alături de aceasta frumoasa familie am participat la foarte multe proiecte care aveau drept scop dezvoltarea personală, proiecte care m-au ajutat extrem de mult. Ma bucur foarte mult ca fac parte din această asociație!

Angelica Nicolae

23 Martie 2019….Ziua care a fost începutul unei noi etape din viața mea, atât pentru mine,cat si pentru alții.In acea zi Asociatia SMILE Vâlcea organiza o serie de recrutari pentru un proiect, proiect care mai tarziu a devenit si un prilej foarte bun de a întâlni foarte mulți oameni noi si frumosi…

citește…

 

Am intrat in asociație,urmând prima activitate in am vizitat centrul de copii Valcea, loc unde sufletul meu s-a unit cu cel al copiilor de acolo, loc de unde am plecat cu o altă imagine asupra multor lucruri si cu sentimente de recunoștință fata de tot ceea ce aveam. Nu dupa mult timp am avut o escapadă cu echipa, primul meu teambuilding, lucru menit să ne ajute să ne cunoaștem.La început m-am întrebat ca ce caut eu acolo, departe de casă, cu oameni pe care nu ii cunoșteam.Multe s-au întâmplat și atunci, am descoperit detalii noi despre mine si despre ceilalți.

Prin intermediul proiectului Bucurie În Mișcare,primul proiect serios, am vazut cat de greu este să iei parte la o astfel de activitate in care sunt implicati atât de mulți oameni.
S-au întâmplat multe in asociație dupa aceea, au plecat unii oameni vechi, a căror absență imi provoacă tristețe și astăzi, au venit altii noi, cu o nouă suflare de viata, care urma să ne fie ajutor in urmatoarele proiecte.
Cred ca cea mai draga activitate imi este tabara ce a avut loc în timpul verii.Organizata la Brezoi, în timpul festivalului Open Air Blues, la care am si participat, tabara ne-a oferit momente minunate. Am dormit la cort, am mâncat impreuna cu ceilalți, mâncarea făcută de noi, si cel mai important, spălatul vaselor la rau :)). S-au întâmplat muuulte in acea tabara.Tot in tabara au luat nastere câteva replici ce au ramas memorabile in Smile.
După tabara au urmat altele, concerte,etc…

Intre timp am reusit sa deschidem asociația Smile si in Dragasani, unde incercam sa creștem o comunitate frumoasa si cu siguranta o sa si reusim.
Acestea fiind spuse, a trecut aproape un an de când am luat contact cu treaba cu voluntariatul. Timpul care a trecut e relativ, ce conteaza este ca si acum as alege la fel, decizia de a face parte din această asociație este printre cele mai frumoase de pana acum .

…micșoreză

Diana Hoară

Buna, numele meu este Hoară Diana, am 17 ani și sunt eleva la Colegiul Național,, Gib Mihăescu” din Dragasani. Sunt voluntar in asociația Smile de un an, deși mi-am dorit de mult timp sa fac voluntariat pentru ca voiam sa ofer puțin din ceea ce am primit eu celor care nu au avut aceeași șansa.

citește…

 

Venind dintr-un oras mai mic in care nu avem aceasta oportunitate nu as fi crezut niciodata ca ma voi duce intr-un alt oras pentru a o face. Totusi, intr-o zi vorbind cu o prietena despre acest lucru, ea mi-a spus ca a văzut un anunț cu recrutări ale asociației Smile și ne-am hotărât sa ne facem curaj impreuna și sa mergem.

Pentru mine a fost un drum lung, dar si greu pentru ca la început am fost un copil foarte timid, dar prietena pe care am simțit-o alături de ceilalți voluntari si dorința de a oferi o noua șansa, m-au făcut sa uit de unele nesiguranțe și sa Luptam impreuna pentru a schimba ceva in comunitatea de maine. Aici am învățat sa prețuiesc viața cu mai mult optimism și mi-au demostrat faptul ca un gând si o fapta buna, făcute din suflet, pot schimba destinul cuiva.

Asociația Smile este una din poveștile care îmi vor rămâne in suflet, scrise cu zâmbetele sincere ale copiilor pe care i-am ajutat și cu clipe petrecute altaturi de noi prieteni. Astăzi, am ajuns sa avem și o filiala in orașul Dragasani, in care încercam sa facem schimbări in comunitate și sa oferim șanse egale tuturor copiilor pentru a se dezvolta și a se implica pentru crearea unui viitor mai luminos.

…micșoreză

Diana Naum

Voluntariatul reprezintă cea mai frumoasa experiență de lungă durată din viața mea. Am inceput voluntariatul cu Asociația SMILE, asociație care în momentul de față mi-a devenit a doua mamă. Voluntariatul este mai mult decât un hobby de weekend, este un stil de viață.

citește…

 

Și acest stil de viață m-a ajutat să înfloresc din toate punctele de vedere. De la prieteniile pe care le-am legat în asociație, până la gradul de responsabilitate pe care l-am căpătat și la faptul că am învățat să îmi gestionez eficient timpul. Odată cu activitățile desfășurate am ieșit din bula în care trăiam și am realizat adevăratele probleme și greutăți pe care le întâmpină anumite grupuri vulnerabile. Asociația SMILE mi-a deschis noi orizonturi, mi-a ridicat ștafeta la un alt nivel. Simt cu adevărat că ajut la dezvoltarea comunității și contribui la acea schimbare în lume pe care toți ni-o dorim.

…micșoreză